Facebook

Follow on Bloglovin

Kérdés, megjegyzés?

Írj @-t: mesi.kralle@gmail.com

Szépségkamra blog - ask.fm

Utolsó kommentek

Címkék

acetonos lemosó (1) aden (4) ajakápoló (1) akció (1) alapozó (1) allergia (2) anyák napja (1) ápoló olaj (1) arany (1) arcápolás (1) arckrém (1) árkád (1) ars poetica (1) astor (5) avon (5) avon paletta (1) balea (2) balerina (1) baltic sand (1) barack (1) barna (2) batz (1) bb krém (1) beutyblog (1) black dot (1) bőrápolás (1) caca marron (1) carmex (2) catrice (1) clinique (2) csajos (1) csillám (9) csináld magad (1) divat (1) DIY testápolás (1) egészség (1) ekcéma (1) életmód (4) eredményhirdetés (1) érzékeny bőr (2) essence (11) facebook (1) fázisfotó (1) fehér (1) fekete (1) flormar (3) fodrász (1) garnier (1) gesztenyebarna (1) glitter (2) glitter sandwich (1) gyógyszertári krém (1) h&m (1) hajfestés (1) hajfestés természetesen (1) hajszín (1) havi favorit (1) háztartás (1) henna (2) hiba (1) hip trip (1) humor (1) illóolaj (1) isadora (1) isana (1) kedvenc (1) kedvencek (1) kedvezmény (1) kék (4) kép kedd (1) kézápolás (1) kézkrém (1) kiegészítő (1) környezetbarát (1) körömlakk (4) körömlakklemosás (1) krém (1) lakklétszámlálás (1) leggings (1) lejárati idő (1) lejárt termék (1) lila (2) loreal (5) Loreal (1) Lovely (1) lovely (4) lush (1) make-up (1) manhattan (1) manikűr (13) maybelline (3) meddig áll el (1) melír (1) mese (1) mintás köröm (1) miss sporty (1) mosódió (1) napégés (1) napolaj (1) naptej (1) new york color (1) NOTD (14) nude (3) NYC (3) nyereményjáték (1) nyerményjáték (1) nyomda (1) ombia (1) ombre (1) önéletrajz (1) opi (1) organikus (1) orsay (1) otthoni hajfestés (1) paletta (2) papucs (1) pasztell (3) pattanás (1) pettyes (4) pink (1) piros (1) púder (1) random (1) rózsaszín (5) rózsaszín álom (1) smink (4) sötétszőke (1) strand (1) strassz (1) sun ozon (1) swatch (1) szavatosság (1) szemceruza (1) szemhéjpúder (1) szempillaspirál (2) szépség (2) szépségkamra (2) szürke (1) takarítás (1) tárcabarát (1) teafaolaj (1) természetes smink (1) testápolás (2) testápoló (1) teszt (1) tisztítószer (1) UVA (1) UVB (1) virágos (1) vízálló (1) vörös (1) vörös köröm (1) zene (1) zöld (1) zsákmány (1) Címkefelhő

Édesanyámra külsőleg nem igazán hasonlítok, egyetlen dolgot örököltem a tőle - a bőrét, és az ezzel kapcsolatos rengeteg bőr- és arcápolási tanácsot.

Anyukám lélekben örök fiatal, ám ez a bőrére is igaz. Már elmúlt 50 (bocsi, anya) és alig vannak ráncai, még nevetőráncai sincsenek pedig hajlamos szinte mindenen hosszan nevetni. Vagyis az én olvasatomban a szép bőrért a humor és a genetika felelős (és nekem is jutott mind a kettőből, hála az égnek).

Íme az én rutinom (egy klassz anya, egy jó bőrgyógyász és a saját tapasztalataim alapján):

A szép arcbőr titka a rendszeres tisztítás, ebből van mindennapi verzió és nagy generál is. Tinikoromban, főleg az átbulizott éjszakák után csak bezuhantam az ágyba (arcmosás, sminkleszedés nuku) és másnapra meg is lett az eredménye - mitesszer, pattanás, száradás, zsírosodás. Tehát, mindig minden körülmények között arcot kell mosni, vagy legalább egy arctisztító kendővel áttörölni.

alone-bedroom-blouse-girl-mirror-Favim.com-165299.jpg

Én az arcmosáshoz gyógyszertári mosdókenőcsöt "Unguentum hydrophilicum nonionicum" használok, méghozzá úgy, hogy jó minőségű ásványvízzel kevertem-ráztam össze egy fél literes üvegben, és ebből adagolom magamnak.

Nem irritál, sőt bőrnyugtató hatása van, tökéletesen tisztít, selymes és puha lesz tőle a bőr, szinezék és illatmentes, rendkívül olcsó.

Reggelente ezzel mosok arcot, és általában esténként is, de hetente kb. kétszer az Alverde Clear iszapos arclemosóját használom a mitesszerek miatt, ezzel jól kordában lehet őket tartani. Fontos megjegyezni, hogy egyik arclemosó sem habzik, de hab nem is feltétele a tisztításnak.

Radírozáshoz (heti nagy generál) az ekcémám miatt a Garnier Pure Active Exfobrusher-jét használom, hogy a tenyerem ne érintkezzen irritatív anyagokkal.  Mélytisztító hatása van, és az elhalt hámsejteket is szépen eltávolítja az arcról - ám nagyon szárít, ezért utána alapos krémezés ajánlott, vízbázisúval, hogy ne tömítse el a kipucolt pórusokat. Heti egy alkalom radírozásból untig elég - kevesebb mitesszer, friss arcbőr.

DSCN0197.JPG

Az arcom hidratálásához a Vichy Normaderm arckrémét használom ami a  problémás arcbőr 6 jelét kezeli: bőrhibák, pórusok, fénylő bőr, bőrpír, bőrfelszín és egyenetlen arcszín. Én azért vettem meg, mert a T-vonalam zsírosabb, viszont az arcom egyéb részén kis száraz foltok jelentek meg, e mellé társult néhány pattanás és a grízeim. Január vége óta használom, és a száraz foltok eltűntek, a zsíros részek kevésbé zsírosak és jelentőse ritkábban van pattanásom is.

A szemem bőrére a L'oreal Triple Active Eyes szemkörnyékápolót használom, könnyen felszívódik és jól hidratál. Ha elfogy, akkor új krém után nézek, aminek az összetevői kedvezőbbek. A szemkörnyékápolás fontosságát anyukámtól tanultam, kb. 17 éves voltam, amikor azt mondta egyik reggel "Öt év múlva, ha hiszed, ha nem már neked is kell szemránckrém.". Persze nem ráncos a szemem, de mivel rendszeresen sminkelek és mosom a szemem bőrét, így nem árt neki a plusz hidratálás, azért, hogy később ne legyen ráncos. Az általam használt szemre való krémek, nem ránctalanítóak, csak ápoló hatásúak, és ez már huszonegy-két évesen is fontos.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegkamra.blog.hu/api/trackback/id/tr595296829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása