Facebook

Follow on Bloglovin

Kérdés, megjegyzés?

Írj @-t: mesi.kralle@gmail.com

Szépségkamra blog - ask.fm

Utolsó kommentek

Címkék

acetonos lemosó (1) aden (4) ajakápoló (1) akció (1) alapozó (1) allergia (2) anyák napja (1) ápoló olaj (1) arany (1) arcápolás (1) arckrém (1) árkád (1) ars poetica (1) astor (5) avon (5) avon paletta (1) balea (2) balerina (1) baltic sand (1) barack (1) barna (2) batz (1) bb krém (1) beutyblog (1) black dot (1) bőrápolás (1) caca marron (1) carmex (2) catrice (1) clinique (2) csajos (1) csillám (9) csináld magad (1) divat (1) DIY testápolás (1) egészség (1) ekcéma (1) életmód (4) eredményhirdetés (1) érzékeny bőr (2) essence (11) facebook (1) fázisfotó (1) fehér (1) fekete (1) flormar (3) fodrász (1) garnier (1) gesztenyebarna (1) glitter (2) glitter sandwich (1) gyógyszertári krém (1) h&m (1) hajfestés (1) hajfestés természetesen (1) hajszín (1) havi favorit (1) háztartás (1) henna (2) hiba (1) hip trip (1) humor (1) illóolaj (1) isadora (1) isana (1) kedvenc (1) kedvencek (1) kedvezmény (1) kék (4) kép kedd (1) kézápolás (1) kézkrém (1) kiegészítő (1) környezetbarát (1) körömlakk (4) körömlakklemosás (1) krém (1) lakklétszámlálás (1) leggings (1) lejárati idő (1) lejárt termék (1) lila (2) loreal (5) Loreal (1) Lovely (1) lovely (4) lush (1) make-up (1) manhattan (1) manikűr (13) maybelline (3) meddig áll el (1) melír (1) mese (1) mintás köröm (1) miss sporty (1) mosódió (1) napégés (1) napolaj (1) naptej (1) new york color (1) NOTD (14) nude (3) NYC (3) nyereményjáték (1) nyerményjáték (1) nyomda (1) ombia (1) ombre (1) önéletrajz (1) opi (1) organikus (1) orsay (1) otthoni hajfestés (1) paletta (2) papucs (1) pasztell (3) pattanás (1) pettyes (4) pink (1) piros (1) púder (1) random (1) rózsaszín (5) rózsaszín álom (1) smink (4) sötétszőke (1) strand (1) strassz (1) sun ozon (1) swatch (1) szavatosság (1) szemceruza (1) szemhéjpúder (1) szempillaspirál (2) szépség (2) szépségkamra (2) szürke (1) takarítás (1) tárcabarát (1) teafaolaj (1) természetes smink (1) testápolás (2) testápoló (1) teszt (1) tisztítószer (1) UVA (1) UVB (1) virágos (1) vízálló (1) vörös (1) vörös köröm (1) zene (1) zöld (1) zsákmány (1) Címkefelhő

Horrorsztori a fejtetőről - mindenkinek van. Nekem több is.

A rémtörténeteket általában megismertetem az új fodrászokkal is, a reakció általában a következő:

félig megemelt szemöldök, hitetlenkedő arckifejezés, bárgyú aházás, közben szolid és beszédes félmosoly: "hát, persze, szívem, habiszti, habiszti".

Majd munka közben hallgathatom a sziszegeséket, az eznemigazokat, hátnézdmárokat. 

Ugyanis: az én hajam sötétszőke, vékony szálú, a vékonyabbnál is vékonyabb szálú, sok, tökéletesen egyenes.

Vagyis, se színe, se tartása. Mit nyavalygok, igaz? Egyenes, tehát semmi gondom, vékony, vagyis könnyű besütni. A göndörítésről annyit, hogy technikától és fixálástól függően 1-6 óra között van a tartóssága. A hajam szerkezete pedig olyan, hogy ha balzsam kerül rá, akkor kicsúszik a keféből, nem lehet formázni, és a saját súlya úgy lehúzza, hogy az már undorító. Ja, és ennek tetejébe tele vagyok forgóval, hülyébbnél hülyébb helyeken.

Nagyjából mindezzel megbarátkoztam, ám arra jutotta, hogy a színén szeretnék változtatni. Szeretem a természetes megoldásokat, így sok kutakodás után úgy döntöttem, hogy hennával fogom színezni a hajam. Az új hajszín mellé grátiszba járt az is, hogy sokkal könnyebben kezelhetővé vált a hajam.

A hatalmas adag gyógynövény és olaj kombónak köszönhetően felfrissül a haj, és hihetetlenül ápolt és puha lesz. A festék pedig, mivel lerakódik a hajszálakon lévő pikkelyekbe megerősíti a hajszálakat.

Persze így is ellenáll mindenféle formázásnak, de egy jó fodrász csodát tud vele művelni, csak egy klassz fazon kell és szelávi. (Végre megállapodtam, fodrász-ügyileg is, így nem kell előadnom a szokásos kabarét már a fodrász-székben.) A mostani volt a harmadik hennázásom, ennek a fázisait örökítettem meg nektek.

Az első képen az alaposan kikopott 2 hónapos hennás hajkoronám látható, az irreálisan lila a vakus, a cuki rózsaszín a természetes fénynél készült képet jelöli:

ELŐTTE:

előtte.jpg

Ugyan, ezen a képen nem látszik, de hajmosás után, szikrázó napsütésben látható volt a fejtetőnél egy kb. 4 centis lenövés, ami más fényviszonyok között észrevehetetlen volt. Tehát: a henna nem kikopik, hanem LENŐ.

A következő képet a hennázás után frissen szárított hajamról készítettem. Itt több verzió is látható, a rondalila még mindig a vakus, a rózsatünci pedig vaku nélküli:

UTÁNA:

utána friss.jpgAz első kép lámpafény+vaku, azért ennyire intenzív. Egyébként én a Lush Caca Marron hennatömbjét használom fóliás módszerrel, amit most megfejeltem két kanálnyi őrölt kávéval is. A fóliás módszerrel a vörös árnyalatokat lehet előcsalni, én most barnásabbat szerettem volna, de nem akartam mindenhol hennadarabokat hullajtani az alatt a bizonyos 3 óra alatt, így maradt a kávé.

Azt is tudni kell, hogy ha hennázás, sok hajmosás, szárítás után a tükörbe pillantunk, akkor még nem a végleges hajszínünkkel találkozunk, mert a henna még egy-két napig dolgozik a hajszálakban.

Így készült még egy fotósorozat a végeredményről. Vagyis, így nézek ki most:

PÁR NAPPAL KÉSŐBB:

utánamost.jpgÉs köszönöm képzeletbeli kérdéseteket, nem kopaszodom. Csupán elaludtam a hajam. Persze, ilyenkor gondosan úgy marad, bezzeg ha besütném...

Tehát ez lesz a sötétszőke seszínű hajból. Lehet hennázni.

Címkék: lush henna fázisfotó sötétszőke gesztenyebarna hajfestés természetesen caca marron

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegkamra.blog.hu/api/trackback/id/tr225401010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása