Facebook

Follow on Bloglovin

Kérdés, megjegyzés?

Írj @-t: mesi.kralle@gmail.com

Szépségkamra blog - ask.fm

Utolsó kommentek

Címkék

acetonos lemosó (1) aden (4) ajakápoló (1) akció (1) alapozó (1) allergia (2) anyák napja (1) ápoló olaj (1) arany (1) arcápolás (1) arckrém (1) árkád (1) ars poetica (1) astor (5) avon (5) avon paletta (1) balea (2) balerina (1) baltic sand (1) barack (1) barna (2) batz (1) bb krém (1) beutyblog (1) black dot (1) bőrápolás (1) caca marron (1) carmex (2) catrice (1) clinique (2) csajos (1) csillám (9) csináld magad (1) divat (1) DIY testápolás (1) egészség (1) ekcéma (1) életmód (4) eredményhirdetés (1) érzékeny bőr (2) essence (11) facebook (1) fázisfotó (1) fehér (1) fekete (1) flormar (3) fodrász (1) garnier (1) gesztenyebarna (1) glitter (2) glitter sandwich (1) gyógyszertári krém (1) h&m (1) hajfestés (1) hajfestés természetesen (1) hajszín (1) havi favorit (1) háztartás (1) henna (2) hiba (1) hip trip (1) humor (1) illóolaj (1) isadora (1) isana (1) kedvenc (1) kedvencek (1) kedvezmény (1) kék (4) kép kedd (1) kézápolás (1) kézkrém (1) kiegészítő (1) környezetbarát (1) körömlakk (4) körömlakklemosás (1) krém (1) lakklétszámlálás (1) leggings (1) lejárati idő (1) lejárt termék (1) lila (2) loreal (5) Loreal (1) Lovely (1) lovely (4) lush (1) make-up (1) manhattan (1) manikűr (13) maybelline (3) meddig áll el (1) melír (1) mese (1) mintás köröm (1) miss sporty (1) mosódió (1) napégés (1) napolaj (1) naptej (1) new york color (1) NOTD (14) nude (3) NYC (3) nyereményjáték (1) nyerményjáték (1) nyomda (1) ombia (1) ombre (1) önéletrajz (1) opi (1) organikus (1) orsay (1) otthoni hajfestés (1) paletta (2) papucs (1) pasztell (3) pattanás (1) pettyes (4) pink (1) piros (1) púder (1) random (1) rózsaszín (5) rózsaszín álom (1) smink (4) sötétszőke (1) strand (1) strassz (1) sun ozon (1) swatch (1) szavatosság (1) szemceruza (1) szemhéjpúder (1) szempillaspirál (2) szépség (2) szépségkamra (2) szürke (1) takarítás (1) tárcabarát (1) teafaolaj (1) természetes smink (1) testápolás (2) testápoló (1) teszt (1) tisztítószer (1) UVA (1) UVB (1) virágos (1) vízálló (1) vörös (1) vörös köröm (1) zene (1) zöld (1) zsákmány (1) Címkefelhő

A nők a hajuk hosszával, színével és textúrájával általában nincsenek megelégedve. A göndör hajúak sima tincsekre vágynak, a barna hajúak szőkére, a szőkék feketére, és hosszasan folytathatnánk a sort. De mivel is jár a hajfestés? Tények és tévhitek.

Ha egyszer befestetted a hajad, soha nem kapod vissza az eredeti hajszíned.

Hamis.

Az új haj, illetve a lenőtt haj tökéletesen egészséges és mesterséges anyagoktól mentes. Ha sokáig festetted a hajadat, akkor előfordulhat, hogy a friss haj fénytelen vagy élettelen, de ez egy ápoló kúra után el is múlik.

Esetleg előfordulhat, hogy egy szőke lány tinédzser évei elején kezdi festeni a haját, és mondjuk 15 év múlva lenöveszti, akkor már barnaként születik újjá. Ez azért van, mert a szőke sokszor gyermekkori hajszín, és az évek múltával fokozatosan besötétedik, kié hamarabb, kié később.


 

A melír kevésbé káros, mint a festék.

Hamis.

Sok nő azzal hitegeti önmagát, hogy kevésbé károsítja a haját, ha nincs az egész hajkoronája befestve, csak bizonyos tincsek pompáznak más színben. Ez sajnos nem így van, főleg ha világos melírről van szó. A melírek elkészítéséhez a fodrászok sokszor nem festéket, hanem csak világosítót használnak.

A szőkítő általában hidrogén-peroxidból készül, ami megbontja a haj belső szerkezetét, gyakorlatilag szétroncsolja azt. Így ha melírozott a hajad, fontos, hogy rendszeresen használj hajbalzsamot vagy pakolást.

Természetes hajfesték után nem szabad szintetikust alkalmazni, és fordítva.

Igaz.

Léteznek olyan hajfestékek, amelyek természetes anyagokból készülnek, ilyen például a henna is. Ezeket a hajfestési módszereket már évezredek óta alkalmazzák, ám nekünk nem szabad kapkodva a hajunkra kenni őket, hiába bio, vagy kímélő. Ha nem növeszted le a természetes festéket a hajadról, és a következő festés időpontjában mesterséges festéket választasz, akkor az eredmény csúnya és foltos lesz, és bizony ez fordítva is igaz.

A mesterséges festékek lenövesztéséhez léteznek „gyorsító” pakolások, amelyek segítenek kivonni a szintetikus anyagokat a hajból.


 

Ha tovább rajta hagyom a hajamon a festéket, intenzívebb színt kap.

Hamis.

Otthoni hajfestés esetén mindig be kell tartani a dobozra írt utasításokat. Sokan úgy gondolják, hogy nem elég az 20-25 perc arra, hogy a festék befogja a hajukat. "Hiszen ezt biztosan azért írják rá, mert a gonosz hajfesték-gyártó csak pénzt akar legombolni a vásárlókról, hogy gyakrabban kelljen hajat festeni, és ezáltal több hajfesték fogyjon."

Ha tovább rajta hagyod a festéket a hajadon, akkor a festékek károsíthatják a haj szerkezetét. Ez azért van, mert itt egy lépésben kerül a hajra az az anyag, ami fellazítja a hajszerkezetet és az, ami beleépül a hajba, így fontos, hogy időben lemosd a szert a hajadról.

Ismertek még valamilyen hajfestéssel való tévhitet?

Címkék: szépség életmód fodrász hajszín hajfestés melír henna otthoni hajfestés

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegkamra.blog.hu/api/trackback/id/tr725355963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lüke 2013.06.14. 13:01:05

legfontosabbat kihagytátok
a hajfesték és hólyagrák kapcsolatát
süti beállítások módosítása