Facebook

Follow on Bloglovin

Kérdés, megjegyzés?

Írj @-t: mesi.kralle@gmail.com

Szépségkamra blog - ask.fm

Utolsó kommentek

Címkék

acetonos lemosó (1) aden (4) ajakápoló (1) akció (1) alapozó (1) allergia (2) anyák napja (1) ápoló olaj (1) arany (1) arcápolás (1) arckrém (1) árkád (1) ars poetica (1) astor (5) avon (5) avon paletta (1) balea (2) balerina (1) baltic sand (1) barack (1) barna (2) batz (1) bb krém (1) beutyblog (1) black dot (1) bőrápolás (1) caca marron (1) carmex (2) catrice (1) clinique (2) csajos (1) csillám (9) csináld magad (1) divat (1) DIY testápolás (1) egészség (1) ekcéma (1) életmód (4) eredményhirdetés (1) érzékeny bőr (2) essence (11) facebook (1) fázisfotó (1) fehér (1) fekete (1) flormar (3) fodrász (1) garnier (1) gesztenyebarna (1) glitter (2) glitter sandwich (1) gyógyszertári krém (1) h&m (1) hajfestés (1) hajfestés természetesen (1) hajszín (1) havi favorit (1) háztartás (1) henna (2) hiba (1) hip trip (1) humor (1) illóolaj (1) isadora (1) isana (1) kedvenc (1) kedvencek (1) kedvezmény (1) kék (4) kép kedd (1) kézápolás (1) kézkrém (1) kiegészítő (1) környezetbarát (1) körömlakk (4) körömlakklemosás (1) krém (1) lakklétszámlálás (1) leggings (1) lejárati idő (1) lejárt termék (1) lila (2) loreal (5) Loreal (1) Lovely (1) lovely (4) lush (1) make-up (1) manhattan (1) manikűr (13) maybelline (3) meddig áll el (1) melír (1) mese (1) mintás köröm (1) miss sporty (1) mosódió (1) napégés (1) napolaj (1) naptej (1) new york color (1) NOTD (14) nude (3) NYC (3) nyereményjáték (1) nyerményjáték (1) nyomda (1) ombia (1) ombre (1) önéletrajz (1) opi (1) organikus (1) orsay (1) otthoni hajfestés (1) paletta (2) papucs (1) pasztell (3) pattanás (1) pettyes (4) pink (1) piros (1) púder (1) random (1) rózsaszín (5) rózsaszín álom (1) smink (4) sötétszőke (1) strand (1) strassz (1) sun ozon (1) swatch (1) szavatosság (1) szemceruza (1) szemhéjpúder (1) szempillaspirál (2) szépség (2) szépségkamra (2) szürke (1) takarítás (1) tárcabarát (1) teafaolaj (1) természetes smink (1) testápolás (2) testápoló (1) teszt (1) tisztítószer (1) UVA (1) UVB (1) virágos (1) vízálló (1) vörös (1) vörös köröm (1) zene (1) zöld (1) zsákmány (1) Címkefelhő

A munkahelyváltás és az álláskeresés hosszadalmas folyamata mindenki életében nehéz időszak. Az állásinterjú már fél siker, így ha eljutsz idáig, akkor fontos, hogy jól csináld és megfelelően viselkedj. Íme 5 hiba, amit semmiképp se kövess el!

Málhás szamár effektus
Egy állásinterjúra jól fel kell készülni, ez igaz, de semmiképp sem szabad túrazsákkal érkezni. Sőt, még az aktatáska sem mutat jól ebben az esetben. A táska legyen kicsi, férfiak és nők esetében is, jól mutat az is, ha egy mappával és egy kis méretű táskával érkezünk a helyszínre. Semmiképp ne legyen nálunk másfél literes üdítő, elemózsia, vagy könyv, viszont legyen nálunk toll, jegyzetfüzet és pár példány a friss, aktuális önéletrajzunkból. Ha kabátban, vagy esernyővel érkeztünk, akkor kérdezzük, meg, hogy hova tehetjük le azokat, semmiképpen se szorongassuk, és a szék háttámlájára se helyezzük azokat.

„Igen. Nem. Igen. Nem.”
Alapszabály, hogy ilyen helyzetben lényegre törően és tömören kell fogalmazni, de semmiképpen sem szabad átesni a ló túloldalára. Ha a kérdésekre csak igennel vagy nemmel válaszolunk, akkor hamar barkochba-szerűvé válik az interjú, és ez nem kelt jó benyomást. Lehetőleg kerüljük a tőmondatos válaszokat, ám bő lére sem ereszthetjük a dolgokat. Koncentráljunk a kérdésre és adjunk arra átgondolt, tömör választ, ne kalandozzunk.

reasons-say-yes-job-interview.jpg

Én, én, én és csak én
Az állásinterjú nem csak rólad szól, persze elsősorban rád kíváncsi ott mindenki. De itt nem csak az érdekli őket, hogy te milyen vagy, hanem az is, hogy miképpen viszonyulsz a munkához és a céghez. Fontos, hogy tisztában legyél a munkakörrel és a munkával kapcsolatos feladatokkal, elvárásokkal, így azt tanácsoljuk, hogy kérdezz, érdeklődj bátran. Nem árt az sem, ha tisztában vagy a cég múltjával és profiljával, ez ugyanis jó benyomást kelt.

Család, gyerek, magánélet
Ezekről a dolgokról csak akkor lehet beszélni, ha az interjúztató hozza szóba a témát. Rossz fényt vethet rád, ha egyfolytában a párodat és a gyermekedet emlegeted, illetve ha valami miatt rájuk hivatkozol. „Elnézést, azért késtem, mert lemondta a bébiszitter…” - ebből csak annyi derül ki, hogy problémás a gyermek elhelyezése, és az, hogy megbízhatatlan munkaerő vagy. A gyermekvállalásra, családi állapotra nem illik rákérdezni, ebben az esetben nyugodtan hárítsd a témát kedvesen, de határozottan.

Answering-hard-questions-during-a-job-interview.jpg

A telefon, mint problémaforrás
A mobiltelefont az állásinterjú ideje alatt tökéletesen el kell hallgattatni. Az a legbiztosabb, ha kikapcsolod, így biztosan nem fogja megzavarni az interjút semmi sem. Ha csak némítod, akkor is zavaró lehet, ha a táskából, zakóból kivillan, netán megrezzen a telefon, ezzel azt sugallod, hogy ennél az interjúnál fontosabb dolgod is akad. A telefont, kocsikulcsot, pénztárcát sose tedd ki az asztalra, ezeknek a táskában a helyük, a táskádnak pedig az öledben, vagy a lábad mellett.

/Ez a cikk a www.femcafe.hu oldalon is megjelent./

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegkamra.blog.hu/api/trackback/id/tr925353912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása