Facebook

Follow on Bloglovin

Kérdés, megjegyzés?

Írj @-t: mesi.kralle@gmail.com

Szépségkamra blog - ask.fm

Utolsó kommentek

Címkék

acetonos lemosó (1) aden (4) ajakápoló (1) akció (1) alapozó (1) allergia (2) anyák napja (1) ápoló olaj (1) arany (1) arcápolás (1) arckrém (1) árkád (1) ars poetica (1) astor (5) avon (5) avon paletta (1) balea (2) balerina (1) baltic sand (1) barack (1) barna (2) batz (1) bb krém (1) beutyblog (1) black dot (1) bőrápolás (1) caca marron (1) carmex (2) catrice (1) clinique (2) csajos (1) csillám (9) csináld magad (1) divat (1) DIY testápolás (1) egészség (1) ekcéma (1) életmód (4) eredményhirdetés (1) érzékeny bőr (2) essence (11) facebook (1) fázisfotó (1) fehér (1) fekete (1) flormar (3) fodrász (1) garnier (1) gesztenyebarna (1) glitter (2) glitter sandwich (1) gyógyszertári krém (1) h&m (1) hajfestés (1) hajfestés természetesen (1) hajszín (1) havi favorit (1) háztartás (1) henna (2) hiba (1) hip trip (1) humor (1) illóolaj (1) isadora (1) isana (1) kedvenc (1) kedvencek (1) kedvezmény (1) kék (4) kép kedd (1) kézápolás (1) kézkrém (1) kiegészítő (1) környezetbarát (1) körömlakk (4) körömlakklemosás (1) krém (1) lakklétszámlálás (1) leggings (1) lejárati idő (1) lejárt termék (1) lila (2) Loreal (1) loreal (5) lovely (4) Lovely (1) lush (1) make-up (1) manhattan (1) manikűr (13) maybelline (3) meddig áll el (1) melír (1) mese (1) mintás köröm (1) miss sporty (1) mosódió (1) napégés (1) napolaj (1) naptej (1) new york color (1) NOTD (14) nude (3) NYC (3) nyereményjáték (1) nyerményjáték (1) nyomda (1) ombia (1) ombre (1) önéletrajz (1) opi (1) organikus (1) orsay (1) otthoni hajfestés (1) paletta (2) papucs (1) pasztell (3) pattanás (1) pettyes (4) pink (1) piros (1) púder (1) random (1) rózsaszín (5) rózsaszín álom (1) smink (4) sötétszőke (1) strand (1) strassz (1) sun ozon (1) swatch (1) szavatosság (1) szemceruza (1) szemhéjpúder (1) szempillaspirál (2) szépség (2) szépségkamra (2) szürke (1) takarítás (1) tárcabarát (1) teafaolaj (1) természetes smink (1) testápolás (2) testápoló (1) teszt (1) tisztítószer (1) UVA (1) UVB (1) virágos (1) vízálló (1) vörös (1) vörös köröm (1) zene (1) zöld (1) zsákmány (1) Címkefelhő

Tél, tavasz, nyár, ősz. Télből nyárba, inkább. Rögtön, kevesebb mint két hét alatt. Az idei tavasz rendkívül sokszínű volt, legalábbis a cipőtrend terén biztosan. Amikor én még bokacsizmában róttam a körutat, akkor a velem szembejövő csajokon már szandál volt, és amikor papucsban loholtam, akkor láttam combig érő csizmában nézelődő lányokat.

Rendesen megzavarodtunk. Egy biztos, csak a legleleményesebbek kezdték el időben a felkészülést a papucsszezonra.

Ez általában 3-4 hetes mutatvány habkővel, sarokpuhítóval, mélyhidratáló krémmel és sarokreszelővel, a kezdőidőpont a csizmából félcipőre váltás időszaka. Ez az, ami most teljesen kimaradt, illetve nagyon gyorsan zajlott le, ugyanis már most a fedetlen lábfejek éráját éljük.

124222_229075434_big.jpg

Íme egy kis gyorsszervíz a tél által meggyötört lábaknak:

A legjobb, ha a programot egy héten belül háromszor megvalósítjuk, de már egy alkalom látványos javulást hozhat (a helyzet komolyságától függően).

Első lépés: Hosszas, pihentető, relaxációs lábáztatás. Keverd el az összes hozzávalót egy lavór vízben és alaposan áztasd ki a lábad.

Hozzávalók: egy jó nagy lavór, 6-7 csepp illóolaj, lehetőleg teafaolaj, de a kedvenc olajadat is kiválaszthatod, 2-3 evőkanál tengeri (só), és egy ráérős félóra.

Második lépés: Alapos törülközés után habkővel, vagy sarokreszelővel dolgozd meg a megkeményedett bőrt, ha csak minimális bőrkeményedésed van, akkor elég ha olívaolaj és tengeri só keverékével radírozod át a lábad. A radírozást a reszelés után a makacsabb bőrkeményedéssel küzdők is megejthetik.

Hozzávalók: Habkő, sarokreszelő, durva szemű tengeri só, olívaolaj.

Harmadik lépés: Bőrpuhítókrémmel masszírozd át a sarkad, lábfejedet. Erre a célra a legjobb a szarvasfaggyú krém, de bármilyen bőrkeményedést gátló vagy bőrpuhító krémet használhatsz, sőt az olívaolaj is megteszi. A lényeg, hogy jó sokat juttass a bőrödre, majd húzz fel egy pamutzoknit.

Hozzávalók: egy klassz krém (szarvasfaggyú), pamutzokni.

southbeach.jpg

Háromszor kell elvégezni az áztatós-reszelős-hidratálós tortúrát, hogy látványos legyen az eredmény, ám az igazán elszántak a további négy napon is áztatnak-krémeznek szorgosan.

Ha pedig már papucsképesek vagyunk, akkor jöhet egy szép lakk a körmökre, amivel felhívjuk a figyelmet ápolt lábainkra.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegkamra.blog.hu/api/trackback/id/tr835285379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tóninéni 2013.05.10. 19:30:00

Az én figyelmemet az hívja fel egy szép lábra, ha a körmöt nem takarják el lakkal. Ha lakkozott, az mindig gyanús, hogy vajon mit fed el a lakk?
süti beállítások módosítása