Facebook

Follow on Bloglovin

Kérdés, megjegyzés?

Írj @-t: mesi.kralle@gmail.com

Szépségkamra blog - ask.fm

Utolsó kommentek

Címkék

acetonos lemosó (1) aden (4) ajakápoló (1) akció (1) alapozó (1) allergia (2) anyák napja (1) ápoló olaj (1) arany (1) arcápolás (1) arckrém (1) árkád (1) ars poetica (1) astor (5) avon (5) avon paletta (1) balea (2) balerina (1) baltic sand (1) barack (1) barna (2) batz (1) bb krém (1) beutyblog (1) black dot (1) bőrápolás (1) caca marron (1) carmex (2) catrice (1) clinique (2) csajos (1) csillám (9) csináld magad (1) divat (1) DIY testápolás (1) egészség (1) ekcéma (1) életmód (4) eredményhirdetés (1) érzékeny bőr (2) essence (11) facebook (1) fázisfotó (1) fehér (1) fekete (1) flormar (3) fodrász (1) garnier (1) gesztenyebarna (1) glitter (2) glitter sandwich (1) gyógyszertári krém (1) h&m (1) hajfestés (1) hajfestés természetesen (1) hajszín (1) havi favorit (1) háztartás (1) henna (2) hiba (1) hip trip (1) humor (1) illóolaj (1) isadora (1) isana (1) kedvenc (1) kedvencek (1) kedvezmény (1) kék (4) kép kedd (1) kézápolás (1) kézkrém (1) kiegészítő (1) környezetbarát (1) körömlakk (4) körömlakklemosás (1) krém (1) lakklétszámlálás (1) leggings (1) lejárati idő (1) lejárt termék (1) lila (2) loreal (5) Loreal (1) lovely (4) Lovely (1) lush (1) make-up (1) manhattan (1) manikűr (13) maybelline (3) meddig áll el (1) melír (1) mese (1) mintás köröm (1) miss sporty (1) mosódió (1) napégés (1) napolaj (1) naptej (1) new york color (1) NOTD (14) nude (3) NYC (3) nyereményjáték (1) nyerményjáték (1) nyomda (1) ombia (1) ombre (1) önéletrajz (1) opi (1) organikus (1) orsay (1) otthoni hajfestés (1) paletta (2) papucs (1) pasztell (3) pattanás (1) pettyes (4) pink (1) piros (1) púder (1) random (1) rózsaszín (5) rózsaszín álom (1) smink (4) sötétszőke (1) strand (1) strassz (1) sun ozon (1) swatch (1) szavatosság (1) szemceruza (1) szemhéjpúder (1) szempillaspirál (2) szépség (2) szépségkamra (2) szürke (1) takarítás (1) tárcabarát (1) teafaolaj (1) természetes smink (1) testápolás (2) testápoló (1) teszt (1) tisztítószer (1) UVA (1) UVB (1) virágos (1) vízálló (1) vörös (1) vörös köröm (1) zene (1) zöld (1) zsákmány (1) Címkefelhő

Allergiatesztelt. 100 %-ig illatmentes. - Ez a Clinique szlogenje, éppen ezért lettem nagyon kíváncsi, amikor olvastam a hírt, hogy előrukkoltak egy körömlakk kollekcióval. Az allergia és a körömlakk téma egyaránt mélyen érint, így rögtön meglestem a lakkokat és elcsodálkoztam a gyönyörű színeken. A klasszikus gyöngyház, rózsaszín, vörös mellett van citromsárga és zöld lakkjuk is - ez rendesen meglepett. 

Ezzel a körömlakkal a Clinique azokat a nőket szeretné elcsábítani, akiknek érzékeny a körmük vagy éppen a szemük. Mint kiderült a körömlakk gyakran okoz szemkörnyéki gyulladást, illetve kiütéseket.

"Nna, nem vagyok én totál idióta, hogy lakkot dörzsöljek a szemembe!" - ez való igaz, ám naponta akár százszor is a szemünkhöz nyúlunk (sokszor észrevétlenül), és a körömlakkban lévő anyagok rendkívül irritálóak lehetnek. Hála az égnek egyre több cég mellőzi a "toxikus hármas"-t, vagyis a formaldehidet, dibutil-ftalát, toluol-vegyületeket, amelyek jelentős egészségkárosító hatással bírnak, ám vegyszeres körmök akkor sincsenek jó hatással a szemre, ha ezeket kihagyja belőle a gyártó.

DSCN0635.JPG

Ez a lakk is mentes a toxikus hármastól, és éveken keresztül tesztelték szemgyulladásra hajlamos és érzékeny körmű alanyok, így bízhatunk benne, hogy jól működik. Tehát, aki körömlakk érzékeny, vagy épp rendkívül kényes szemmel rendelkezik annak sem kell lemondani a körömlakkokról, csak éppen bírni kell pénzzel, mert elég borsos az áruk.

A júniusi Pixiboxban is lapult egy Clinique körömlakk, így majd kiugrottam a bőrömből, amikor a kezemben tarthattam a sajátomat. Meg kell jegyezni, hogy szerencsére nem irritálják se a szememet, se a körmömet a lakkok, csak éppen kíváncsi voltam, hogy milyen az, ha ez a nagy cég körömlakk gyártásba fog.

Az üveg 9 ml lakkot tartalmaz, az ára 4500 forint.

Tapasztalataim a lakkal:

A 02 Sweet Tooth árnyalat lett az enyém, ami egy jelly finisű rózsaszín árnyalat, enyhe barackos beütéssel. Az üvege leginkább az új Maybelline lakkokhoz hasonlít, teljesen henger alakú, a kupak és az üveg egybeolvad. 

Az ecsete nem a most elterjedt széles fazon, inkább klasszikusnak mondható, a szőrök egyenesre vannak vágva. Maga a lakk szépen terül, az apróbb barázdákat egyenletesen kitölti. 

Az első réteg szinte teljesen áttetsző, a második már elmossa a körömfélholdak vonalait és az egész körömfelületnek rózsás fényt ad. Valószínűleg a harmadik réteg intenzívebbé tette volna a színt.

DSCN0653.JPG

Különösen tetszett benne, hogy nagyon hamar koppanósra száradt, és csodálatosan szép fénye van.

A "színes" lakkokról nincsen személyes tapasztalatom, de több bejegyzésben olvastam, hogy egy rétegben is szépen fednek, ami elég biztató. Egyébként a Sweet Tooth árnyalat és a Fizzy (mályvás gyöngyházszín) árnyalat miatt többen panaszkodnak, hogy nem fednek eléggé - valószínűnek tartom, hogy így lettek kitalálva. Tipikus "business look"-körömlakk mind a kettő, ennek pedig az a lényege, hogy a köröm visszafogott, természetes színű legyen, a francia manikűr még belefér. Megjegyzem a Sweet Tooth erre a célra is kiválóan teljesíthet. 

DSCN0667.JPG

(Élőben sokkal rózsaszínesebb beütése van, ez a szürke fény nem tesz jót a fotóknak.)

Hopp, eszembe jutott valami! A crazycatlady énem szól belőlem most, ím halljátok szavát! Az egyik cicám, Borisz gyűlöli a körömlakk szagát, megvetően és utálkozva néz miközben lakkozok, olykor ez érthető mert néhány lakk "illatától" én is kivagyok (pl.: Aden). Éppen ezért gondoltam, hogy ha ez annyira "mentes" lakk, akkor kikérem Borisz véleményét, legalábbis szaglás ügyben, mert ugye színvak, és beszélni se tud (vagy titkolja). Hát, ugyanaz megvan ebben a lakkban, mint bármelyik másikban - legalábbis Borisz szerint, mert ezt is gyűlöli. - Ez volt a cicateszt. :3

Összefoglalásképpen:

Nagyon kíváncsi voltam erre a lakkra, de magamnak 4500 forintért nem vettem volna meg, hiszen nem vagyok lakkérzékeny. Maga a lakk jó minőségű, könnyen kezelhető és csodás színekben kapható. A tartósságáról majd nyilatkozom később, szépen ide szerkesztem majd nektek. :)

Címkék: allergia rózsaszín körömlakk clinique érzékeny bőr NOTD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szepsegkamra.blog.hu/api/trackback/id/tr935346828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása